2014 / 2015 KYK Burs Sonuçları
EXEIdeas Template Store

Announcement:

  Hi, You Like This Blogger Template Then You Can Download It At Netzspot.Blogspot.

16 Ekim 2014 Perşembe

KYK Öğrenim Kredisi Nedir?

This Article Was Live On: 16 Ekim 2014 Perşembe At 14:03 And Till Now HaveHiç yorum yok.
KYK'nın öğrencilere verdiği öğrenim kredisi, okul hayatı boyunca öğrencilerin her ay Ziraat Bankası'ndan aldıkları ve okul hayatından sonra ödemek zorunda oldukları kredinin adıdır. Öğrenim Kredisi almayı hak eden öğrenciler her ayın 7'sinden itibaren kredilerini Ziraat Bankası'ndan çekebilirler. 

ÖĞRENİM KREDİSİ BURS MUDUR?

Bazı arkadaşların bildiğinin aksine burs ve öğrenim kredisi aynı şeyi ifade etmemektedir. Öğrenim kredisi adından da belli olduğu üzere bir kredidir ve okul sonrasında devlete geri ödenmek zorundadır. Öğrenim kredisi öğrencinin okul hayatı boyunca aldığı ücretlerden meydana gelmektedir ve okul sonrasında ise tekrar Ziraat Bankası'na iadesi yapılmalıdır. Burs ve Öğrenim Kredisi arasındaki farkları KYK Bursu Nedir adlı makalemiz üzerinden daha da detaylı bir biçimde öğrenebilirsiniz.

KİMLER ÖĞRENİM KREDİSİ ALABİLİR

Öğrenim Kredisinden faydalanacak olan kişiler ise şu şekilde belirlenmiştir. Önlisans ve Lisans öğrencileri,Yüksek Lisans Öğrencileri, İkinci Öğretimde okuyan öğrenciler ve Vakıf üniversitesinde okuyan öğrenciler olarak belirlenmiştir. Bunun dışında iki yıllık bir ön lisans programından mezun olduktan sonra ara vermeden bir lisans programına yerleşen DGS, yani Dikey Geçiş Öğrencileri de Öğrenim Kredisinden yararlanabilirler. Açık Öğretim Fakültesi'nde öğrenim gören öğrenciler ise özel bir durumları olmadığı sürece ( Şehit veya Gazi Çocuğu Olmak, Anne ve Baba her ikisi de vefat etmiş olması gibi ) Öğrenim kredisine başvuru yapamazlar.

KİMLER ÖĞRENİM KREDİSİ ALAMAZ?

Öğrenim kredisinden yararlanamayacak olan öğrencilerin koşulları da yine KYK tarafından şu şekilde belirlenmiştir. Asgari ücret düzeyinde geliri olan veya devamlı bir işte çalışan öğrenciler öğrenim kedisinden faydalanamazlar. ( Nafaka veya yetim maaşı gibi durumlar hariç ), bunun dışında artık yıl öğrencileri, burada artık yıldan kasıt normal öğrenim hayatı süresinin dışında, okulu uzatan öğrenciler, öğrenim kredisi alamazlar. Bunun dışında DGS ile geçiş yapan öğrenciler de intibak yılı içerisinde öğrenim kredisi alamazlar. Öğrenim kredisini üçüncü sınıftan itibaren alabilmek için ise, öğrencinin ön lisans programını ara vermeksizin, yani okulunu uzatmadan bitirmiş olması gerekir. Bütün bu şartların dışında KYK yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alanlar, kesinleşmiş bir mahkumiyet durumu olanlar ve daha önce bir yüksek öğretim kurumundan mezun olmuş ve öğrenim kredisi almış kişiler bir daha öğrenim kredisi alamazlar.


You Like It, Please Share This Article Using...


Don't Forget To Read This Also...


Hiç yorum yok :


Speak Your Mind:



İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *