2014 / 2015 KYK Burs Sonuçları
EXEIdeas Template Store

Announcement:

  Hi, You Like This Blogger Template Then You Can Download It At Netzspot.Blogspot.

16 Ekim 2014 Perşembe

KYK Bursu Nedir? Kimler Başvurabilir?

This Article Was Live On: 16 Ekim 2014 Perşembe At 14:16 And Till Now HaveHiç yorum yok.
Bir önceki yazımız olan öğrenim kredisinin ardından, sıradaki makalemiz ise KYK Bursu hakkında. KYK Bursu devlet tarafından almayı hak kazanan öğrencilere öğrenim hayatları boyunca verdiği karşılıksız olan bursun adıdır. Fakat bu bursu alan öğrencilerin bazı koşulları yerine getirmesi gerekmektedir. Bu yazımızda KYK Bursu alabilecek öğrenciler ve KYK Bursunun koşulları hakkında bazı bilgiler vereceğiz.
Öncelikle yazımızın başında da belirttiğimiz gibi KYK Bursu karşılıksız bir burstur. Ancak bu bursu alabilmek için belli koşullar vardır. Örneğin ailenizin gelir durumu, okuyan kardeş sayınız veya diğer özel durumlarınız bu bursu almanız konusundaki şartları oluşturmaktadır. Ancak KYK Bursu her açıklanışının ardından öğrenciler arasında tartışmalar bir türlü eksik olmaz. Bu tartışmalar ise genellikle öğrencilerin aslında kendilerine burs çıkması gerektiği yönündeki itirazlarından oluşmaktadır. KYK Bursu kesin olarak şu kişiye çıkar diye bir durum söz konusu olamaz. Belirttiğimiz üzere belli başlı bazı kriterler gözetilmektedir, fakat bunların hiç birisi size KYK Bursunun çıkacağının garantisini veremez.

KİMLER KYK BURSU ALABİLİR?

Bir önceki yazımız olan Öğrenim Kredisi adılı makalemizde belirtilen kişilerin haricinde KYK Bursunu LYS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100'e giren öğrenciler,(öncelikli olarak), Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler, Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan öğrenciler de alabilir. 

You Like It, Please Share This Article Using...


Don't Forget To Read This Also...


Hiç yorum yok :


Speak Your Mind:



İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *